אודות

גבעול – בית החינוך הדמוקרטי בגבעת אולגה, הוא בית חינוכי ותרבותי לתושבי גבעת אולגה וסביבתה. מתוקף זכות ההזדמנות השווה והאמונה ברוחו החיובית של כל אדם, ומתוך מחויבות עמוקה לשליחות הבסיסית של כל בן אנוש כלפי רעיו, אנו שואפים להיות דרך להצלחה אישית וקהילתית. הצלחה זו הינה מורכבת ורבת פנים וכרוכה בצמיחה רגשית, במעורבות ואחריות חברתית-סביבתית, ברכישת ידע ומיומנויות, בפיתוח תכונות לחיים של כל אחד מחברי הקהילה שלנו.

גבעת אולגה

גבעת אולגה הוקמה ב-1949 ונקראה על שם אולגה חנקין – אשתו של יהושע חנקין. גבעת אולגה מונה היום כ- 10,000 תושבים ומהווה את השכונה הגדולה ביותר בחדרה (כ75,000 תושבים) , השכונה גובלת במזרח בכביש החוף ובמערב בחוף ים משגע. לפי נתונים מ-2006 האוכלוסייה באולגה מורכבת מ-40% תושבים ותיקים ו-60% עולים חדשים – רובם מאתיופיה קווקז וחבר העמים.

הליך ההקמה

הרעיון להקים בית ספר דמוקרטי בגבעת אולגה התחיל עם ראש עיריית חדרה, חיים אביטן, שפנה למכון לחינוך דמוקרטי במטרה להקים בית ספר דמוקרטי נוסף בחדרה. ביחד עם המכון הוחלט על גבעת אולגה כשכונה המתאימה ביותר. וכך בסוף נובמבר 2005 נקבעה פגישה ראשונה, אליה הגיעו מעל 40 סטודנטים שרצו לקחת חלק בתכנון בית הספר החדש. הפרויקט התקדם במפגשים שבועיים בהנחיית יעקב הכט ואיל רם, כשאל הסטודנטים הצטרפו תומכים נוספים מחוץ למכון.הוקמו צוותים כגון גיוס כספים וקשר עם הקהילה. בסביבות פסח נבחרו שני המנהלים והצוות שישמש מורים וחונכים בבית הספר. התחילו חוגי-בית ומפגשים שפרסמו את בית הספר ובאותו זמן התקיימו מפגשים של קבוצת המקימים שהחליטו ביחד על אופי בית הספר וכתבו את החזון ועקרונות היסוד. בחודש אוגוסט עברו 17 סטודנטים לגור בגבעת אולגה כחלק מתכנית החלוץ בשכונה. ב-1 בספטמבר נפתחו הלימודים ב"גבעול-בית החינוך הדמוקרטי בגבעת אולגה".

השם "גבעול":

1. גבעול כבסיס לצמיחה והתפתחות

2. Give-All = לתת הכל

3. גבעול – מעין ראשי תיבות עם משמעות לגבעת-אולגה (שם ממוקם בית הספר)

גבעול: הקנה בצמח שעליו מתפתחים העלים, הפרחים והפירות; המים והמלחים עוברים בגבעול אל חלקי הצמח העליונים, כן עוברים בו חומרי המזון מן העלים אל שאר חלקי הצמח. (מתוך המילון העברי המרוכז/א.אבן שושן- כפי שמופיע על כריכת חוברת העקרונות המנחים של בית הספר.)

עקרונות היסוד והחלטות של בית הספר:

מצורפים שתי חוברות , חוברת אחת של עקרונות היסוד ומתווה הדרך וחוברת שנייה של החלטות מהאסיפת גבעול .

מתווה דרך ועקרונות היסוד (מעודכן לתשע"ה)

חוברת החלטות אסיפת גבעול (מעודכן לתשע"ד)

קישורים לכתבות

כתבה שעוסקת בהקמת בית הספר

כתבה שמספרת על פתיחת בית הספר